Blog: Startende makelaar? Dit is waar jij aan moet denken!

Als startende makelaar loop je vaak tegen obstakels aan. Om een vliegende start te maken in jouw carrière spraken wij met de vrolijke en enthousiaste Daniëlle van Geel. In dit interview hebben we Daniëlle vijf vragen voorgelegd, om erachter te komen waar je als ‘new kid on the block’ rekening mee moet houden.

Voordat Daniëlle startte als zelfstandig makelaar, was zij in loondienst. In augustus 2019 besluit zij het heft in eigen handen te nemen, en als eigen baas in de makelaardij te starten. Op dat moment had ze het gevoel dat de woningmarkt iets essentieels miste, namelijk warmte. Onder de naam DG Vesta begint haar avontuur. Met haar slogan, Home Is Where The Heart Is, is het haar streven om meer warmte in de makelaarswereld te brengen.

Een huis is natuurlijk een grote investering, maar uiteindelijk draait het niet alleen om het geld. Het draait om het gevoel dat je krijgt als je binnenloopt, het gevoel van thuiskomen. Als je dat gevoel hebt dan begint het pas. DG Vesta DG Vesta adviseert je graag in verkoop, aankoop en beheer van je woning. Zonder roze bril.

Daniëlle

Twijfel jij nog steeds of makelaar zijn iets voor jou is? Om jou als starter op weg te helpen hebben wij Daniëlle gevraagd wat haar ervaringen zijn. Waar liep zij tegenaan, en wat zijn haar doelen? Lees hier waar jij aan moet denken als je zelf op het punt staat om deze keus te maken.

Wat is jouw ervaring om te beginnen als makelaar?

Kijk, ik dacht er al een tijdje over na om voor mezelf te beginnen. Na een jaar twijfelen, nadenken en voorbereiden had ik ein-de-lijk de stap gezet. Nu ben ik zó blij dat ik deze weg heb gekozen. Ik heb eindelijk de voordelen van eigen tijden bepalen en mijn eigen ideeën tot leven brengen, zo bevrijdend.

Waar liep jij bij de start van DG Vesta tegenaan?

Ik wil van nature meteen alles goed doen, geen half werk voor mij! Mijn prioriteit ligt bij een goede communicatie naar mijn klanten. Hiervoor had ik dus de juiste software en een fijn werkende website nodig. In mijn zoektocht naar die twee dingen werd ik overspoeld door aanbieders, prijzen en pakketten.

Bij mijzelf merkte ik steeds de afweging tussen het goed willen doen en het budget van een startende ondernemer. Op deze manier ben ik terecht gekomen bij Wazzup. In mijn vergelijking van verschillende aanbieders hadden zij het meest complete pakket voor een goede prijs.

Waar moet iemand aan denken als hij of zij wil starten als makelaar?

Allereerst is het superbelangrijk dat je een duidelijk doel voor ogen hebt. Daarnaast wil je ervoor zorgen dat je de juiste bedrijven of mensen om je heen verzamelt. Denk aan personen die je kunnen helpen met software, je website, reclame, vindbaarheid en ga zo maar door. Je kunt het niet alleen, wil dit dan ook niet.

Wat zijn tot nu toe je hoogtepunten?

Alles! Wauw, deze periode was echt een achtbaan. Iedere verkoop, verhuur of beheer van een pand is een hoogtepunt. Daar doe je het uiteindelijk voor! Ook een nieuwe website die online gaat, je eigen makelaarsborden ophangen en je eerste review ontvangen, allemaal fantastische vreugde momenten. Kortom, te veel om op te noemen.

Wauw, deze periode was echt een achtbaan. Iedere verkoop, verhuur of beheer van een pand is een hoogtepunt. Daar doe je het uiteindelijk voor!

Daniëlle

Wat zijn je tips voor startende ondernemers die op het punt staan om zelfstandig te opereren in de makelaarswereld?

Vraag in het begin zo veel mogelijk offertes aan en kijk wat het beste bij jou past. Ik keek bijvoorbeeld erg naar de prijs/kwaliteit verhouding en vooral het gevoel dat ik daarbij kreeg.

Nog een tip en dit helpt mij enorm: maak iedere dag een lijstje met de doelen en taken voor die dag. Streep ze af wanneer je ze hebt gedaan, dit maakt je hoofd leeg en geeft je ruimte voor nieuwe ideeën. Op nummer één staat: geloof in jezelf en je product of dienst, iedere dag weer.

Kijk op www.dgvesta.nl voor het eindresultaat van Daniëlle’s nieuwe website!