Zo laat je een kleine woonkamer groter lijken

Of je nu in het bezit van een balzaal bent of een woonkamer op postzegelformaat hebt, iedereen kan ruimtelijk wonen. Het aantal vierkante meters kun je misschien niet veranderen, maar met deze handige meubel-trucs het gevoel wél. (in samenwerking met Bodilson. Bericht: https://www.vtwonen.nl/inspiratie/woondossiers/zo-laat-je-een-kleine-woonkamer-groter-lijken/)

Ga voor pootjes

Kies zoveel mogelijk voor meubilair op pootjes. Het licht kan onder de de meubels door, dus je hebt automatisch meer daglicht in huis. De bank neemt over het algemeen de meeste ruimte in, niet erg, maar een model op pootjes komt een stuk minder log en massief over. Hierbij geldt: hoe meer vloer je ziet, hoe groter het lijkt.

Kies lage meubels

Een grote hoekbank kan prima in een wat kleinere kamer. Het geheim? Zorg er allereerst voor dat je gaat voor een wat lager model, zoals elementenbank Square van Bodilson. Door de lage rug kijk je over de bank heen en niet ertegenaan. De zichtlijnen blijven bewaard en daarmee het ruimtelijke effect ook.

Gebruik de ruimte

In een kleine woonkamer zijn we vaak geneigd alle meubels tegen de wand te zetten. Toch kan dit een ruimte juist voller doen lijken. Een hoekbank kan prima in het midden staan, zorg er in dit geval voor dat de opstelling open is als je binnenkomt en je niet tegen de rug of zijkant van de bank aankijkt. Bank Square heeft een comfortabele zit en genoeg zitplek, maar ook een gedeelte zonder leuning waardoor ‘ie open aanvoelt. Schuif bij veel bezoek een extra hocker aan en benut ook de ruimte achter de bank met een sidetable.

Denk aan de kleurbalans

Wil je een ruimte groter doen lijken, dan ben je niet automatisch veroordeeld tot alleen maar witte wanden. Een beetje kleur is geen probleem, probeer hierbij wel te kiezen voor een palet van lichte of koele tinten; dat reflecteert daglicht. Probeer de kleuren zoveel mogelijk af te stemmen op de kleur van de meubels. Een grijze bank voor een grijze wand zorgt niet alleen voor een speels ton sur ton effect, het laat ‘m ook opgaan in de achtergrond, wat zorgt voor rust. Kies je voor sierkussens, blijf dan dichtbij de kleur van de bank en vul dit aan met maximaal één accentkleur.

Niet te klein!

Dit klinkt misschien gek, maar door voor grote meubels in een kleine ruimte te kiezen, krijg je er optisch ruimte bij. Liever één statement meubel dan allemaal verschillende kleine zitplekjes bij elkaar. Dit laatste oogt rommelig en daardoor ook voller. Een moderne look zorgt voor rust, kies daarom voor meubels met strakke lijnen en zo min mogelijk afleiding.

Stel jouw ideale zithoek samen

Ga je voor een 3-zits bank of toch voor die relaxte hoekbank? Bij Bodilson kun je jouw ideale bank zelf samenstellen door de afmeting, opstelling, pootjes én bekleding helemaal zelf te bepalen. Op www.bodilson.com vind je alle info én zoek je een erkende dealer bij jou in de buurt.